Nie jesteś zalogowany.

#1 12-02-2007 06:08:10 ZHP pGK

Zocha
Użytkownik Forum mP

Hej! Jestem ciekawa czy zaglada tu ktos ZHP poza Granicami Kraju? Od pol roku jestem w Wielkiej Brytanii. W Polsce bylam druzynowa, druzyne musialam przekazac i liczylam na to, ze odnajde i tutaj jakies miejsce dla siebie. I udalo sie! Mam druzyne, zostalam przyboczna. Ale wyglada to troche inaczej. Glownym problemem w tym by cos samemu organizowac, jest moj jezyk, ktory jest istotny, bo choc jest to ZHP, wiele osob mowi slabo lub wogole po Polsku. Ale w planach mam wlasna druzyne w mojej miejscowosci smile

Jesli ktos z tej organizacji sie tu pojawi, milo bedzie porozmawiac i podzielic sie spostrzezeniami wink

Tesknie za Toba Polsko!

smile

"W 49 - tej za mlodych lat, tam gdzie strome zbocza Mexico..." :)

12-02-2007 06:08:10

Druh AdSense
Użytkownik Forum mP

#2 11-02-2008 15:02:18 Re: ZHP pGK

Zocha
Użytkownik Forum mP

Próba kolejna smile

Witajcie!

Zwracam sie do wszystkich osob, ktore byly zwiazane z harcerstwem w Polsce, a wyjechały do Wielkiej Brytanii. Pomózcie mi takowe odszukac smile

Od prawie dwoch lat jestem w Anglii. W Polsce prowadzilam druzyne, musialam ja przekazac... Zostawilam swoje srodowisko, tesknie, chce miec kontakt z harcerstwem. Udalo sie.

Kto z Was slyszal taka historie, albo sam ma podobna?

Szukam kontaktow z harcerzami i harcerkami wszystkich organizacji, ktorzy wyemigrowali na wyspy. Chce zrobic "cos". Wiele pomyslow mam w glowie, zaczynajac od zwyklego forum internetowego po stworzenie kręgu starszoharcerskiego. A wszystko w celu pomocy osobom, ktore probuja sie odnalezc w Krainie Deszczowcow.

Zaczynam od zebrania kontaktow. Odezwijcie sie na priv, email zophia@wp.pl, gg 2525997, skype zoszydlo. Jesli sami jestescie w UK, lub macie tu znajomych.

Bardzo licze na Wasza pomoc smile
Pozdrawiam!

"W 49 - tej za mlodych lat, tam gdzie strome zbocza Mexico..." :)

#3 20-03-2008 17:53:58 Re: ZHP pGK

rys
Użytkownik Forum mP

czesc zocha
mieszkam w portsmouth. w polsce tez sie troche udzielalem w harcerstwie i tez zastanawiam sie czy nie zajac sie tym tutaj. troszke mi teskno do tych klimatow. niestaty nie mam zadnych kontaktow:( zaczalem szukac i trafilem na ciebie smile

#4 03-01-2010 14:57:30 Re: ZHP pGK

olek22
Użytkownik Forum mP

zocha znalazłaś?

Stopka forum