Nie jesteś zalogowany.

#1 20-09-2003 09:39:22 Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Pesymistka
Użytkownik Forum mP

Nie wiem czy był już taki temat ale jak tak to trudno. Jak trafiliście do harcerstwa?Z akcji naborowej?Może ktoś był z Waszych znajomych?A może sami poszukaliście drużyny?
Ja np. robiłam dwa podejścia do harcerstwa. Raz poszłam na zbiórkę(byłam wtedy w 4 klasie podst) bo była akcja naborowa no i...podobały mi się wywijki. Jednak nie zostałam harcerką, bo ktoś ukradł mi na zbiórce szalik. Za drugim razem miała lat 14 i okazało się, że moja sąsiadka jest harcerką. Pogadałyśmy i postanowiłam się wybrać na zbiórkę. I wtedy już zostałam...big_smile

Czym dla ptaka są skrzydła, tym dla człowieka przyjaźń: wznosi go ponad proch ziemi

20-09-2003 09:39:22

Druh AdSense
Użytkownik Forum mP

#2 20-09-2003 12:15:18 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

zuzulka
Użytkownik Forum mP

ja tez miałam dwa podejścia... pierwsze to w na początku I klasy Gim... prawie połowa mojej klasy nalezała do harcerstwa... no i ja tez chciałam. niestety nie zgodzili się rodzice... po pół roku (dokładnie po Bi-Pi) zrobiłam podejście drugie... Tym razem o dziwo mama się zgodziła! No i poszłam na zbiórkę (dokładnie 27.02.2001 roku- 5 dni po Bi-Pi) Jush wtedy byłam pewna że zostanę na długo... No i zostałam... MImo  pewnego kryzysu w przeszłości stuknęło mi jush 2,5 roku (niedługo bedzie 3 lata tongue) i jestem very happy!
pozdufka!

CIERPLIWOŚĆ - najnudniejsza forma rozpaczy.

#3 20-09-2003 12:18:09 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Kajot
Użytkownik Forum mP

a ja mialem jedno podejscie - akcja naborowa
przyszedlem na zbiorke i juz zostalem

#4 20-09-2003 12:53:16 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Udziuolo
Moderator HarcKontaktu

2 razy pisac nie bede :p :d

temat o wstapieniu

Tomasz "Udziuolo" Jach, HO
12 ZDH "Raratur"
Hufiec Ziemi Bedzinskiej
Choragiew Slaska
Certyfikowany użytkownik Linuxa #396832
http://tjach.pl

#5 20-09-2003 13:06:07 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

seledynka
Użytkownik Forum mP

chyba już pisałam na taki temat wink a tomek chyba nawet link do tego tematu podał wink

pozdrawiam

:)

#6 20-09-2003 13:13:19 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

juicetyna
Użytkownik Forum mP

ale nie pamiętam czy opowiadałaś dokładnie jak to zostałaś dosłownie wciągnięta do harcerstwa wink big_smile

"uśmiech kosztuje mniej od elektryczności i daje więcej światła"

#7 20-09-2003 13:50:49 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Udziuolo
Moderator HarcKontaktu

Zaciagnieta jes wlasciwszym czasownikiem chyba wink

12 ZDH "Raratur"
Hufiec Ziemi Bedzinskiej
Choragiew Slaska

#8 20-09-2003 13:54:41 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

seledynka
Użytkownik Forum mP

wciągnięta jest lepszym, ale opowiadałam, a ty nawet coś na ten temat dopowiadałaś big_smile

pozdrawiam

:)

#9 21-09-2003 03:42:22 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

tekla
Użytkownik Forum mP

A ja z 3 klasie zobaczyłam na WOŚP harcerski i bardzo mi się spodobały. Od tego czasu zapragnęłam żyć tak jak one. Ale nie wiedziałam co robić żeby być harcerką. No a potem w 5 klasie podstawówki zrobili w szkole nabór i już wiedziałam ze przyjde na zbiórke i zostane. tak też się stało.

Czuwaj!

#10 21-09-2003 06:01:23 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Urojenie
Użytkownik Forum mP

U mnie w klasie są 3 harcerki z jednej drużyny no ione mnie wciągnęły do kompletnie rozwalonej wtedy drużyny. Ale ja zostałam i po roku drużyna się odrodziła a za kilka tygodni robimy nabór, więc trzymajcie kciuki:)

<b>"Piękniejszy będzie świat, gdy na tyle, ile mogę
postaram się zawsze wybrać dobrą drogę
z grotem - nadzieją"</b>

#11 23-09-2003 15:57:38 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Anetka
Użytkownik Forum mP

Czuwaj!!!!!!!!
Ja przyszłam do gromady zuchowej jako zuch kiedy miałam niecałe 10 lat(w zuchach byłam tylko kilka miesięcy).Potem przeszłam do innej drużyny i byłam w niej 2 lata.Po 2 latach postanowiłam odejść z tej drużyny i drużynowa zuchów zaproponowała mi,abym przyszła do gromady jako harcerka,która ma się kształcić na przyboczną.
W obecnym czasie jestem przyboczną w tej gromadzie i bardzo się cieszę,że w niej jestem.big_smile

"Zuchy mogą zmienić świat, choć niewiele mają lat!"

"Życie jest pasmem ciągłych wyborów, zostając wędrownikiem podjąłeś dobrą decyzję!"

#12 24-09-2003 07:33:45 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Kajot
Użytkownik Forum mP

urojenie- trzymamy kciuki

#13 24-09-2003 08:08:31 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

liderek
Użytkownik Forum mP

ja miałam dwa podejścia. za pierwszym razem zostałam wciągnięta przez kolerzanki i zostałam w środowisku prawie 5 lat. potem była mega kłutnia:( i odeszłam teraz jestem w gromadzie  zuchowej żoliboskiego środowiska zhr-u i jestem bardzo zadowolona:D

Postępuj zawsze tak, jakby to, co czynisz, miało być twoim ostatnim uczynkiem.

#14 25-09-2003 11:46:47 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

baska
Użytkownik Forum mP

ja przyszlam na swoja pierwsza zbiorke po naborze. bardzo mi sie spodobalo no i zostalam i ciesze sie z tego:)

"Nieczyńcie skautingu zbyt łatwym... Stawiajcie wyzwania!" Jan Paweł II

#15 25-09-2003 12:43:39 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Atmosferka
Użytkownik Forum mP

Nio mnie to tak po prostu namówiła koleżanka (długo jej to szło bo uparcie twierdziłam że sie do tego nie nadaję) ale teraz jest super i to była dobra decyzja:)

#16 25-09-2003 12:53:36 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Zabcia
Użytkownik Forum mP

ja do harcerstwa trafilam z akcji naborowej i juz na pierwszej zbiorce wiedzialam ze zostaje. i tak sie stalo!! to juz 3 rok jak jestem w zhp-ie:D

dh.Żabcia
15 DSH "Zielone Berety"
Szczep 15 DH "Krąg Płomiennego Dębu"

#17 26-09-2003 06:29:43 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

asia_007
Użytkownik Forum mP

to byl calkowioty przypadek bo poszlam do kolezanki ale jej nie bylo a jej mama poiwiedziala mi ze jest w szkole no to poszlam do szkoly a tam sie okazalo ze kamila zapisala sie do harcerstwa no to ja tez to zrobilam:)

asia_007

#18 26-09-2003 06:46:53 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Agacior
Użytkownik Forum mP

mnie namawiały kumpele ja od października do lutego szłam w zaparte aż wkońcu poszłam z grópą która też była chętna :)było nas 10 a do teraz z tej gromady zostałam tylko ja i nie żałuje smile smile smile smile smile

Agatka "owca" z najbardziej ześwirowanej na świecie drużyny harcerskiej (czyt.16 GDH "WAGABUNDY")śmiech to zdrowie:D

#19 26-09-2003 06:49:35 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

asia_007
Użytkownik Forum mP

mnie to tez dlugo namawiali zebym zapisal sie do zhp ale ja jakos nigdy nie mailam czasu isc na ta zbiorke do momentu gdy tam przez przypadek trafilam:)

asia_007

#20 03-10-2003 14:28:29 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Oia_Ka
Użytkownik Forum mP

A ja pojechałam na obóz i dostałam krzyż smile

CZUWAJ!

#21 04-10-2003 07:47:28 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Udziuolo
Moderator HarcKontaktu

Oia_Ka: Tak od razu?

12 ZDH "Raratur"
Hufiec Ziemi Bedzinskiej
Choragiew Slaska

#22 04-10-2003 10:45:11 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

dahud
Użytkownik Forum mP

A mnie nie trzeba było namawiać ani zaciągać:D. Ja odkąd pamiętam chciałam być harcerką (wzdychałam na widok mundórów;) ). jeszcze chodząc do podstawówki zazdrościłam ludziom z drużyny, która tam działała, kiedy czasem widywałam ich w mundurach na korytarzu. Ale na zazdrości się kończyło, bo nie było tam czegoś takiego jak akcja naborowa... przynajmniej sobie takiej nie przypominam:D

Ale uśpione marzenie obudziło się w pewne wakacje, kiedy to mając dość grzecznych kolonii, pojechałam na obóz organizowany przez zhp. Tam poznałam wspaniałą Madzię W. (wtedy przyboczną, teraz drużynową mojej obecnej drużyny:D). No i jak miałam nie zostać?

(Tak na marginesie do tej pory mam żal do mojej mamy, która była wiele lat harcerką, że mnie nie 'zaprowadziła' wcześniej do jakiejś gromady, bo w takim dojrzałym wieku zostawac harcerką? wstyd... wink )

#23 04-10-2003 12:28:11 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

levisss
Użytkownik Forum mP

po prostu poszliśmy z kumplami z klasy do harcówk ii sie zapisaliśmy po roku zostałem tylko ja

SQ2IIE/SP1ZFA
21 DH STACH
hufiec Słupsk
chorągiew gdańska

#24 08-10-2003 08:06:30 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Pustulka
Użytkownik Forum mP

Ja tam najnormalniej w swiecie poszlam na nabor do rozwalajacej sie zupelnie druzyny i juz zostalam . Nie jestem tylko pewna czy to byla 5 czy 4 klasa ale to niewazne wink

Nic nie plonie w sercu tak jak pustka po utracie czegos , kogos , przed poznaniem jego prawdziwej wartosci

#25 08-10-2003 08:18:53 Re: Jak wstąpiliście do harcerstwa??????

Magdzia
Użytkownik Forum mP

Ja chciałam się zapisać do ZHP odkąd moja siostra została zuchem ale musiałam troche poczekać. Dopiero w pierwszej klasie mama pozwoliła mi się zapisać do gromady. No i już zostałam. Póżniej przeszłam do drużyny i tak się ciągnie.

Połamane kwiaty, które żyją samotnie.
Każdego z nas wiatr kiedyś dotknie....

Stopka forum